Deze heerlijk pasta is ontzettend makkelijk te maken en super smaakvol en romig. Ik ben een echte pastafan en zou deze pasta elke dag van de week kunnen eten. Daarom maak ik ook de saus voor 2 dagen zodat ik er nog een extra avond van kan genieten als ik geen tijd heb om te koken. Het enige wat je dan hoeft te doen is de saus even opwarmen en verse pasta te koken. Ik hoop dat je net zo geniet van dit recept als ik!
Wat heb je nodig? (voor 4 personen)
Voor de saus:
– 2 paprika’s, in stukken van ongeveer 3-4 cm.
– 4 medium tomaten, in kwarten
– 1,5 rode ui, in parten
– 4 tenen knoflook, gehalveerd
– 100 g ongezouten cashewnoten
– 200 ml ongezoete amandelmelk
– 3 eetlepels edelgistvlokken
– 1/2 theelepel zeezout & vers gemalen peper
– 1/2 theelepel gerookt paprikapoeder
– optioneel: een snuf chilivlokken
Voor de pasta:
– 300 g volkorenpasta (NB als je er twee avonden van eet, kook vanavond dan 150 g)
– 16 cherrytomaatjes, gehalveerd
– 4 kleine handjes rucola
Hoe maak je het?
1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Bedek een bakplaat met bakpapier, leg daar de paprika, tomaat, ui en knoflook op en rooster voor ongeveer 25 minuten in de oven totdat de groenten zacht zijn.
2. In de tussentijd, kook de pasta in een grote pan gezouten water volgens de kookinstructies op de verpakking (al dente). Giet af en zet apart.
3. Voor de saus: doe de geroosterde groenten in een blender en blend samen met de overige sausingredienten tot een gladde, romige saus.
4. Giet de saus in een pan en verwarm voor een paar minuten (NB als je vanavond de helft van de pasta hebt gekookt, verwarm dan ook alleen de helft van de saus). Roer de pasta erdoorheen, serveer met de tomaatjes en rucola en eet smakelijk!